Konijn schijnzwanger

Als jouw konijn uit het niets een nestje begint te bouwen of haren uit de borst begint te plukken, dan kan het zijn dat jouw konijn schijnzwanger is. Het konijn kan door de hormonen enigszins agressief gedrag vertonen. Een schijnzwangerschap duurt meestal een paar dagen. Na de schijnzwangerschap van uw konijn is uw konijn weer helemaal de oude. Wanneer uw konijn gedurende langere tijd symptomen van schijnzwangerschap vertoont of de symptomen langere tijd aanhouden, dan kan het zijn dat er iets mis is met de hormoonhuishouding. Bij twijfel moet u altijd uw dierenarts waarschuwen, want misschien is het nodig dat uw konijn gesteriliseerd moet worden.

Apart konijnenhok

Een konijn dat schijnzwanger is kan vaak agressief gedrag vertonen, omdat ze haar nest wil beschermen tegen indringers. Niet alleen tegen het baasje, maar ook tegen andere konijnen kan het konijn agressief gedrag vertonen tijdens de schijnzwangerschap. Vaak kan het probleem opgelost worden door het nest weg te halen, echter zal uw konijn niet meteen de oude zijn. Een goede optie om uw konijn weer rustig te laten worden is om het konijn in een apart konijnenhok te plaatsen of een apart schuilhok voor in de ren. Gewoon een rustig plaatsje om even tot rust te komen.

GrootPlezier.nl

Bij GrootPlezier.nl vindt u diverse konijnenhokken. Zo zijn er konijnenhokken in verschillende soorten en maten. Voor de konijnen die naar luxe verlangen hebben we het Holiday Konijnenhok, inclusief een royaal nachthok, grote uitloopren en grote deuren met antiknaag afwerking. Ook bieden wij diverse andere konijnenhokken zonder ren. Daarnaast hebben we diversen accessoires en onderdelen voor uw konijnenhok.

Onze Pluspunten

  • GRATIS verzending (vanaf 39 euro)
  • Grootste collectie dierenverblijven in Europa
  • Meer dan 5.000 positieve beoordelingen
  • Meer dan 60.000 tevreden klanten
  • Snelle levering door ruime eigen voorraad
  • Deskundige helpdesk voor eerlijk en gedegen advies
 

Dierenhokkenshop is een webshop van GrootPlezier.nl.

Ons adres is:
Oostpolderweg 2
4413 NN Krabbendijke, Zeeland, Nederland

Meest verkocht!

IJzeren tochtwand kennelpaneel 2m

Kennelpaneel

Ijzeren tochtwand
200x183cm

197,00

konijnenhok kippenhok julia

Konijnenhok Julia white

met kunststof dak en nestkast
200x75x104cm

209,90

Dierenhokkenshop

Welkom op onze Dierenhokkenshop site, deze is onderdeel van GrootPlezier.nl!

Contact

+31 (0) 113 - 50 10 01
Informatie: info@grootplezier.nl
Service vragen: service@grootplezier.nl