Geslachtsbepaling konijn


Wanneer u een jong konijntje heeft gekocht, is het vaak lastig om het geslacht te bepalen van het konijn. Vaak is dit na ongeveer vier weken duidelijk zichtbaar. Zeker wanneer u twee konijnen heeft, is het aan te raden om duidelijk te zijn van het geslacht.

Het geslacht van uw konijn bepalen

De geslachtsbepaling van uw konijn kunt u zelf uitvoeren. Wanneer uw konijn een vrouwtje is wordt ze een voedster genoemd. Een mannetjes konijn heet een ram. Bij de geslachtsbepaling van uw konijn kunt u niet alleen naar de bouw van uw konijn kijken. Zo zou een ram een grovere lichaamsbouw hebben dan een voedster. Dit geeft echter nooit 100% garantie.

Het verschil tussen een voedster en een ram

De geslachtsbepaling van uw konijn kunt u het beste uitvoeren door het konijn op de rug te leggen. Wanneer u boven het geslachtsorgaan drukt, ziet u bij een ram een rond balletje. Bij een voedster ziet u een U-vormige spleet. Zo kunt u de geslachtsbepaling van uw konijn uitvoeren.

Mocht u toch nog twijfelen, dan kunt altijd langs gaan bij een dierenwinkel of een dierenarts. Van deze mensen mag je uitgaan dat zij het verschil weten tussen een voedster en een ram.

Konijnenhok voor een voedster en een ram

Bij GrootPlezier.nl kunt u verschillende konijnenhokken aanschaffen. Wanneer uw konijnen probleemloos in één hok kunnen leven raden wij u een konijnenhok aan met meerdere verdiepingen. Zo hebben uw konijnen altijd voldoende bewegingsruimte. Het is ook mogelijk om een extra ren aan te schaffen, die u af kunt sluiten van het gehele hok. Zo kunt u uw konijnen ook apart huisvesten.

Voor meer informatie over onze konijnenhokken raden wij u aan om contact met ons op te nemen.